Gamisport Cup 2016
Tipy na vianočné darčeky pre športovcov

Starostlivosť o kotlový gril

Potrebné náradie

Potrebné náradie, ktoré by malo byť vždy po ruke pre rýchle, jednoduché a pravidelné čistenie grilu:


Po každom grilovaní: čistenie grilovacích roštov

Odstráňte všetky väčšie zvyšky prichytených grilovaných pokrmov z roštu. Ak odstránite zvyšky vopred, napr papierovou vreckovkou, skráti to čas vypálenie grilu. Otvorte regulátory cirkulácie vzduchu a zatvorte poklop. Proces vypálenie trvá v závislosti od miery znečistenia grile cca 10 minút. Potom očistite ešte horúci grilovací rošt čistým kefou. Odstráňte studený popol z kotla. Týmto zabránite prípadným problémom pri ďalšom grilovanie s cirkuláciou vzduchu.


V prípade potreby:

  • Alumisky: alumisky vymieňajte pravidelne, dbajte na ich kvalitu. Iba alumisky Weber majú optimálny tvar a hrúbku zhodnú s priestorom pre odnímateľnou misku na odkvapkávajúci tuk pod kotlom.
  • Poklop a kotol: pravidelne čistite vonkajšie aj vnútorné časti. Zvyšky tuku, pripálených potravín alebo nečistoty možno zo smaltovaných častí ľahko odstrániť Čističom grilov Weber. Čistič navyše zanecháva veľmi príjemnú vôňu.
  • Grilovacia rošty: po každom grilovaní odstráňte zvyšky pokrmov. Použite Čistič grilov Weber, ktorý rýchlo a efektívne odmasťuje.
  • Odlupujúce sa, zuhoľnatené mastnú paru odstránite jednoducho kefou.
  • Nerezové plochy: použite Čistič nerezových grilov Weber. Docielite tak žiarivého povrchu bez škvŕn.


NIKDY:

Nikdy nevoskujte či nenatierajte poklop. Vďaka povrstvenie porcelánom Váš gril nepotrebuje ďalšiu dodatočnú povrchovú úpravu. Porcelán je podstatne odolnejší ako akýkoľvek typ náteru a vosk by sa pri rozohriatie grilu rozpúšťal. Ak chcete občas umyť prach a prípadnú špinu z grilu, použite teplý mydlový roztok.