Grilovacie brikety Weber
Grilovacie brikety Weber - odporúčame a vieme prečo
Drevené uhlie alebo brikety? Rozdiel v kvalite použitého paliva výrazne ovplyvní chuť grilovaného pokrmu. Drevené uhlie je síce v nákupnej cene výhodnejšie, celkovo však vychádza náklady na grilovanie pri použití dreveného uhlia drahšie. Vzhľadom ku kratšej dobe horenia je v dôsledku potrebné väčšie množstvo paliva. Navyše pri horení vzniká množstvo poletujúceho popolčeka, ktorý môže znečistiť pripravovaný pokrm. Tiež výhrevnosť nie je u dreveného uhlia rovnomerná, na začiatku je žiar veľmi vysoký, veľmi rýchlo však zoslabne.
Výhody použitia brikiet
- Grilovacie brikety Weber vyvíja rovnomerný žiar a tak umožňujú lepšiu kontrolu teploty a tým aj lepší výsledok grilovania. Vyznačujú sa dlhší výhrevnosťou a navyše je možné nedohořené brikety znovu použiť.
- Použitím štartovacieho komína Rapidfire si zjednodušíte zapaľovania brikiet a skrátite čakanie na pripravenosť grile na 30 minút. Prípadné ďalšie zapaľovanie už nebude potrebné.
- Štartovací komín je totiž naplnený grilovacími briketami Weber a položený s max 3 podpalovacími kockami na palivový rošt.
- Zapáľte podpálenie kocky. Po cca 30 minútach budú brikety žeravé a potiahnuté slabou šedou vrstvou popola. Potom už len rozprestrite brikety podľa potreby na palivovom rošte.
- Odporúčame použitie podpálenie kociek Weber, ktoré nezanechávajú zápach, ani žiadnu pachuť, neobsahujú škodlivé látky a nevlhne.