Potrebné náradie
Potrebné náradie, ktoré by malo byť vždy po ruke pre rýchle, jednoduché a pravidelné čistenie grilu:
Po každom grilovaní: čistenie grilovacích roštov
Odstráňte všetky väčšie zvyšky prichytených grilovaných pokrmov z roštu. Ak odstránite zvyšky vopred, napr papierovou vreckovkou, skráti to čas vypálenie grilu. Otvorte regulátory cirkulácie vzduchu a zatvorte poklop. Proces vypálenie trvá v závislosti od miery znečistenia grile cca 10 minút. Potom očistite ešte horúci grilovací rošt čistým kefou. Odstráňte studený popol z kotla. Týmto zabránite prípadným problémom pri ďalšom grilovanie s cirkuláciou vzduchu.
V prípade potreby:
NIKDY:
Nikdy nevoskujte či nenatierajte poklop. Vďaka povrstvenie porcelánom Váš gril nepotrebuje ďalšiu dodatočnú povrchovú úpravu. Porcelán je podstatne odolnejší ako akýkoľvek typ náteru a vosk by sa pri rozohriatie grilu rozpúšťal. Ak chcete občas umyť prach a prípadnú špinu z grilu, použite teplý mydlový roztok.