Základné pravidlá grilovania
Grilujete prvýkrát? Alebo máte už s grilovaním nejaké skúsenosti?
S našimi tipy budete za chvíľu ovládať grilovacie náradie ako profesionáli.
Nie je dôležité, či máte kotlový gril, plynový gril alebo elektrický: potraviny pri grilovaní získavajú vynikajúcu chuť a arómu a navyše existuje mnoho spôsobov, ako potraviny na grile pripraviť. Urobíte všetko: pečené mäso, šunku, rebierka, celé kurča, morku, ryby, ale taky koláč, chlieb alebo pizzu. A v čom spočíva tajomstvo prípravy?
Nepriame grilovanie pri uzavretom poklopu
- Nepriame grilovanie na kotlových griloch: rozdeľte brikety na dve časti a položte ich k stranám kotla. Vďaka uzavretému poklopu bude vzduch cirkulovať okolo grilovaných potravín ako v teplovzdušnej rúre a získa tak grilovacie arómu. Uzavretie poklopu tiež zabráni vznieteniu.
- Nepriame grilovanie na plynovom grile: dosiahnete rovnaký výsledok ako pri kotlového grilu, stačí, zapnúť iba horáky okolo grilovaných potravín. Odkvapkávajúci šťava z mäsa bude dopadať na Flavorizer arómakoľajnicami, kde sa bude odparovať a tak pokrm získa neodolateľné grilovacia aróma.
A výsledok?
Potraviny, ktoré sú grilovanie nepriamou metódou, zostávajú šťavnaté a krehké.
Správny začiatok
Drevené uhlie:
Plyn: